Gott Nytt År!

Ikväll är vi hemma hos Daniel med lite andra vänner och lagar middag och sådant trevligt! I skrivande stund står Johan N och Marc och gör förrätten som de hade hand om, vilket blir "Toast Skagen". Huvudrätten som vi står för är potatisgratäng, marinerad fläskfilé, rödvinssås och lite sparris! Matilda och Malin står sedan för efterrätten som är ljus och mörk chokladmousse. Och så hade Annie och Johan S med sig lite snacks!
Lär bli en god och rolig middag och nyårsafton, vi hörs 2011.

Gott Nytt År!
/Daniel & Lisa
(PS. Annie hälsar)

CityVille

Såhär på jullovet kan det vara roligt att skaffa en ny hobby och det har vi gjort. Vi har börjat spela facebook-spelet CityVille! Ni har säkert spelat eller hört talas om FarmVille eller CaféWorld. Det är liknande fast mycket roligare! Man kan spela mer, och behöver inte vänta på grejerna på samma sätt och det är inte lika enformigt som de andra. Det är lite allt i ett kan man säga.



Vi turas om att spela.


Fast vi spelar ju inte hela tiden såklart, för det går inte ens :).

God kväll.
/Daniel & Lisa

God Jul

Imorgon blir det julafton och det firas med familjer och god mat, och även roliga julklappar. Vi hoppas att ni får en varm och underbar jul!

Imorse åt vi mackor med hemmagjord julskinka och senap på.



Lisas jullåtstips: I Don't Believe In Angels
Daniels jullåtstips: Driving Home From Christmas

Julavslutning

Idag var det sista dagen i skolan för höstterminen, vilket enligt TE2Bs tradition innebär quiz och julklappsleken. Julklappsleken går till så att man har två tärningar (inte samma person) och så har alla ett paket framför sig och blir det en etta skickar man sin paket ett steg - får då en annan - och blir det en sexa så får man välja vem man vill byta sitt dåvarande paket med (vissa ser ju mer spännande ut än alla, paketet alla ville ha idag var Johan Nordahls, och Daniel vann det, fast jag vet inte vad det var i). Detta höll vi på med i säkert tio minuter haha, jättelänge i alla fall. Men det är kul, sista minuten blir särskilt hetsig. Av någon anledning vill man sällan ha det man håller i.

Mina vantar, halsduk och mössa blev utlånade.


Såhär ser det ut när vi leker julklappsleken.



Mer eller mindre nöjda med sina paket? Annie fick en magic towel (den runda grejen hon håller i). När man blöter ner den blir den tydligen stor, coolt!


Johan fick filmen Eternal Sunshine of a Spotless Mind som Fredrik (lärare) köpt. "Detta är den bästa film som någonsin gjorts!" säger Fredrik till Johan på bilden. Och jag fick en chokladkalender som Daniel hade köpt.


Sedan gick jag, Annie och Philip och åt julavslutningslunch på Mikado. Andreas och Matilda följde med som sällskap.



Ikväll blir det julfest hos Johan.
Ha det bra!
/Lisa

Filminspelning

Vår klasskompis och käre vän Johan Nordahl är en hejare på att göra/skriva film. Och idag filmade Daniel och Jonathan (Ramy) hans senaste kortfilm "Den Perfekta Julklappen". Jag blev ombedd av Johan att ta lite "behind the scenes"-foton, vilket jag självklart ställde upp på! Dock var det lite tekniska problem och jag hann inte stanna så länge så det blev ingen vidare variation på bilderna eftersom att samma scen fick filmas om och om igen... hehe. Här kommer några (klickbara) i alla fall.




/Lisa

Tron Legacy

Ikväll var vi på premiären av Tron Legacy 3D.
Längd: 127 min
Genre: Science-fiction, action.
Handling: Sam Flynn, vars pappa (Kevin) försvann när han var liten, hamnar i en digital värld. Kevin ägde ett företag - Encom (dataföretag) - där han utvecklat ett spel som heter Tron. När Sam är vuxen får han ett meddelande från sin pappas gamla spellokal, där han hittar ett underjordiskt kontor, och där han blir indragen i The Grid (nätverket/spelet/"tron-världen") där han hittar sin pappa, som skapat världen men som inte längre kan komma ut. Handlingen är ganska invecklad och svår att förklara, men inte svår att förstå när man ser filmen.
Trailer.



Daniel:
Den var jättebra! Långt över förväntan, jag hade sett fram emot den och hade ändå höga förväntningar även om de sjönk dagen innnan när recensionerna släpptes. Musiken i filmen, som gjordes av Daft Punk, passade verkligen in och höjde stämningen! Effekterna var underbara, alla människor och miljöer var fantastiska. Jag saknade Tron i filmen (i första filmen var det ett program och en människa som var en av huvudkaraktärerna). Det var inte förren ungefär halva filmen man förstod vem han var vilket var lite sent. Innan ni ser filmen ska ni lyssna på Derezzed av Daft Punk, bästa låten i filmen.
Betyg: 9/10

Lisa: Den var bra, bättre än jag trodde (speciellt med tanke på hur lågt betyg den fått). Den var mestadels snyggt gjord och handlingen var bra. Jag tyckte att den kändes lite lång när man väl satt där, fast egentligen fanns det inget jag tycker att man kunde tagit bort heller. En annan grej jag tyckte var dåligt var att när Sam kom in i The Grid så fattade han liksom allt på en gång, och var inte rädd eller någonting, fastän det var sjukt övernaturligt. Om det hade känts mer realistiskt där så hade den blivit lite bättre, men den var ändå bra! Jag kan förstå om man tänker att detta är en typsik "kill-/nördfilm" (själv gick jag med 7 killar) men den kan nog gå hem hos många tjejer också!
Betyg: 7.5/10

Fysisk styrka

Imorgon har vi slutprov i fysik A och då ska man plugga så det går bra! Därför pluggade vi idag och det blev några bilder ändå. Jag hade kul och redigerade bilderna också.

MVH Daniel

Hey Ya

Ni har säkert sett serien Scrubs, och i så fall känner ni ju igen Ted och hans acapellaband. Detta bandet finns faktiskt på riktigt och heter The Blanks! Vi vill tipsa om en jättebra version de har gjort av Outkasts "Hey Ya". Den finns här på spotify, och även på deras hemsida som youtubeklipp.


 


Läkerol-tips


Vi vill tipsa om denna typ av läkerol, som Viktor (Lisas bror) tipsade oss om, den är jättegod! Har underligt nog en smak av päronsplit (på ett bra sätt, även om man nu inte skulle gilla päronsplit).

Julgodisbaket

Igår bakade vi som vi tidigare nämnt, julgodis. Vi var i lag och vårat lag gjorde ischoklad.





God jul!

Avslöjande bild!

På Daniels pyjamasklädsel.



Foot note


Pelle Svanslös



Vi vill tipsa om den gamla klassiska julkalendern 1997 - Pelle Svanslös. För årets julkalender är inte så rolig. Det går att titta på youtube, men vill man ha bättre kvalité får man ta och ladda ner. En bra grej när man är på typ avsnitt 12-13 (där någonstans) är att ha lussekatter och mjölk i beredskap för man kommer att bli sugen på det, det kan vi nästan lova.
Godkväll!

Välkommna

Detta är Daniel och Lisas blogg. Tänkte hälsa er välkommna och berätta att idag är det andra advent. På lördagen den elfte kommer vi baka julgodis så det kommer ett gott inlägg efter det kan vi lova. Ha det fint denna Adventskväll!
Hälsningar Daniel

Andra advent

Delar av dagen spenderades med att gå vid och på Gerdsken (som var frusen förstås), mysa inomhus och starta en blogg.



Klicka här om ni vill följa våran blogg.

/Lisa

RSS 2.0